OVER MIJ

OVER MIJ

OVER MIJ

Ik ben Milan Hanckmann, werkzaam in de omgeving van Tilburg. In april 2021 ben ik afgestudeerd als consulent seksuele gezondheid bij de Rinogroep in Utrecht. Daarnaast ben ik sinds 2013 werkzaam als verloskundige op verschillende plekken in Nederland.

Mijn studie tot verloskundige bevatte een aantal colleges van een seksuoloog. En wat viel op? Eigenlijk had iedereen wel persoonlijke vragen die men beantwoord wilden hebben, inclusief ikzelf! Dat is ook niet zo gek, want ondanks dat we in Nederland redelijk vrij heten te zijn in veel opzichten, rust er nog steeds een groot taboe op het bespreken van intimiteit en seksualiteit. Waar kan je terecht voor simpele of soms meer gecompliceerde vragen? Familie, vrienden, een zorgverlener? Om me heen kijkend, bleek dit nog best lastig. Omdat ik geloof dat seksualiteit een belangrijke rol in ons leven speelt en ik denk dat wij als zorgverleners daar een positieve bijdrage aan kunnen leveren, wilde ik me hierin verdiepen. Als wij het bespreekbaar maken van seksualiteit laagdrempeliger maken, word de kans op leuke, fijne seks alleen maar groter.

Om deze reden ben ik eerst de post hbo-opleiding seksuologie gaan doen. Hierbij leerde ik seksualiteit beter bespreekbaar te maken binnen mijn eigen vakgebied als verloskundige. Maar na het afronden van deze opleiding wilde ik verder. Ik wilde me graag nog meer verdiepen in de seksuologie en de bredere problematiek die hierbij komt kijken. Daarom ben ik in 2020 gestart met de opleiding tot consulent seksuele gezondheid. Een los beroep naast mijn beroep als verloskundige.

In april 2021 ben ik afgestudeerd. Ik mag mezelf nu consulent seksuele gezondheid noemen. Aangezien consulent en seksuoloog geen beschermde titels zijn hebben we vanuit onze beroepsvereniging de NVVS een keurmerk. Op dit moment ben ik in opleiding om dit keurmerk te mogen dragen.

TIJDLIJN

  • 2009-2013 Opleiding verloskunde
  • 2018-2019 Post hbo-opleiding seksuologie

  • 2020-2021 Opleiding consulent seksuele gezondheid

  • 2021 start RE-CONNECT!